Onze algemene werkwijze

In de loop der jaren hebben wij onze werkwijze geoptimaliseerd tot een flexibel en efficiënt proces.

Hoe we werken

Conceptontwikkeling

Wij presenteren in de conceptfase van het project onze oplossingen voor uw ideeën. Hierin staat uw behoefte centraal, rekening houdend met materiaalkeuze en productiemethode passend bij het ontwerp. Deze ideeën worden met behulp van duidelijk geïllustreerde presentaties met u als opdrachtgever in een open dialoog besproken.

Engineering

Wij denken in oplossingen en combineren nieuwe met de klassieke technieken. Graag denken onze engineers vanaf het begin met u mee. Zo kunnen we onze expertise inzetten voor uw CAD model, product, model, matrijs/gereedschap of prototype. Na uw vrijgifte word gestart met de tooling of het bouwen van een prototype of mock-up.

Tooling

Om een idee zichtbaar te maken zijn er in veel gevallen gereedschappen nodig. Deze worden door onze eigen engineers in huis geconstrueerd.

We hebben 5 freesmachines, 5-assig CNC gestuurd met een maximale afmeting van 6000 x 3000 x 1500mm ter beschikking .

Ook is het mogelijk dat er in onze modelmakerij nog op een ambachtelijke manier negatieven worden afgevormd of gemaakt.

Prototyping

We brengen uw product tot leven. Door de inzet van verschillende technieken zijn we in staat zowel kunststof- als metalen producten te produceren. Of het gaat om een one off of een kleine series, alles is mogelijk. Handgemaakt door onze plaatwerkers of modelmakers, maar ook persdelen of PU delen zijn mogelijk. Al deze prototypes of klein seriedelen hebben een hoge afwerkingsstandaard. Worden de aantallen hoger, voor kunststof producten kunnen we ook spuitgietdelen voor u verzorgen.

Meten

Door de inzet van 2 CNC gestuurde meetmachines en een GOM scanner, kunnen we de kwaliteit van  onze eigen producten en mallen waarborgen. Maar ook het nameten of controleren van producten of samenstellingen van derden behoord tot de mogelijkheden. We hebben een werkwijze ontwikkeld waardoor u geen dure mallen nodig heeft.

Normaal gesproken wordt er gemeten naar een referentie systeem, maar ook bestaat de mogelijkheid dit te doen met de Best-Fit methode. De rapportage wordt altijd in overleg met u als opdrachtgever vooraf afgestemd.

Bekijk ook deze projecten: