Over ons

Over ons

Proven Concepts, een team van enthousiaste engineers, metaalbewerkers, modelmakers, frezers en meettechniekers, allemaal flexibele meedenkers.

Proven Concepts
Wij zijn een toonaangevende en zeer competitieve speler op het gebied van hoogwaardige productontwikkeling, model- en protobouw. Onze naam zegt het eigenlijk al: bewezen concepten. Door onze jarenlange ervaring en ons zeer uitgebreide portfolio, zijn wij als geen ander in staat uw technisch vraagstuk tot leven te brengen. Zie ons als een one-stop-shop. Ontzorging staat centraal. Van het begin tot het eind begeleiden we én maken we uw project in eigen huis. Dat willen we graag onderstrepen.

Familiebedrijf
We zijn een familiebedrijf. Inmiddels alweer de tweede generatie, dat maakt ons trots. Binnen onze hightech werkomgeving werken we met een hecht en multidisciplinair team. Gedreven door passie, kennis en de gezonde Brabantse ondernemende mentaliteit zijn we altijd op zoek naar duurzame en innovatieve technische oplossingen. Daarom vinden we het fijn dat we al vroeg in het ontwikkelproces aangehaakt zijn. Zo kunnen we voor elke vraag, complex of niet, een efficiënte en vooral kostengunstige workflow garanderen.
De automotive, daar liggen onze roots. De jarenlange partnerships met gerenommeerde internationale opdrachtgevers hebben onze visie verder ontwikkeld. Dit bracht ons naar de branche-overstijgende koers die we vandaag de dag varen. Naast automotive zijn we actief in agri, food, medical, transport, healthcare en leisure.

Uw one-stop-shop: van idee tot product

Ons specialisme
Wij zijn specialist in het ontwikkelen van producten voor de diverse industrieën. Maar ook het produceren van proto- en kleinserie delen uit metaal- en kunststof behoord tot onze mogelijkheden. Een ander specialisme is het maken van controle- en meetmallen. Zowel voor monodelen als voor samenstellingen. Onze modelmakers samen met de freesafdeling hebben dan weer een zeer grote ervaring in het vervaardigen van modellen, gereedschappen en mock-ups. Door gebruik te maken van diverse moderne en bewezen technieken en knowhow zijn we in staat om kostengunstig uw project te vervaardigen. Flexibel en met een korte doorlooptijd. Met onze moderne meet- en scanapparatuur kunnen we in huis, maar ook op locatie, producten controleren en/of scannen. We verzorgen voor u een meetrapport, of door middel van reverse engineering, een nieuw 3d-cad model. In de loop der tijd hebben we stevige samenwerkingsverbanden opgezet waarmee we onze keten hebben verbreed.

Kwaliteit staat voorop
Met Proven Concepts haalt u kwaliteit in huis. Dit hebben we verankerd in onze kwaliteitsbeleidsverklaring. Elk projectdetail krijgt de grootste mogelijke zorg en aandacht. Zo blijft ons afwerkingsniveau erg hoog. Onze relaties roemen ons hierom. Vanzelfsprekend hebben wij een kwaliteitsmanagementsysteem dat aansluit bij de internationale standaards. Sinds oktober 2002 zijn wij gecertificeerd voor de ISO 9001 norm. Tevens zijn al u gegevens gewaarborgd en hebben wij hier voor de Tisax norm behaald.

ISO 9001:2015

Tevens zijn al u gegevens gewaarborgd en hebben wij hier voor de Tisax norm behaald.

Wij zijn het
verlengstuk van
uw creativiteit

 

Maak contact Contact