Onze competenties :

Ontwikkeling

open

Conceptontwikkeling
Productontwikkeling
Engineering

Ons team van engineers beschikt over een jarenlange ervaring met een uitgebreide kennis en knowhow van diverse productiemogelijkheden. Wij denken in oplossingen en combineren nieuwe met de klassieke technieken. Rekeninghoudend met materiaalkeuze en productiemethode passend bij het ontwerp. Korte lijnen met opdrachtgevers en werkplaats zorgen voor zeer korte doorlooptijden. Graag denken onze engineers vanaf het begin met u mee. U ontzorgen van A tot Z. Zo kunnen we onze expertise inzetten voor uw product, model, matrijs/gereedschap of prototype.

Voor onze engineeringswerkzaamheden gebruiken wij het CAD pakket Catia. Natuurlijk kunnen wij middels converters nagenoeg alle gebruikelijke formaten inlezen zoals STEP,  IGES,  maar ook NX, Creo, Solidedge en Solidworks.

Reverse engineering

open

Door gebruik te maken van moderne GOM apparatuur kunnen we van bestaande producten of gereedschappen een scan maken (mesh). Met speciale Catia software maken we van deze scandata een nieuw digitaal CAD model. Dit voor als er bijvoorbeeld geen gereedschappen of tekeningen meer zijn. Deze modellen kunnen weer gebruikt worden om het product te optimaliseren of om hiervan nieuwe gereedschappen te maken. Het scannen kan indien gewenst ook op locatie verzorgd worden.
Ook wordt deze techniek toegepast bij het maken van pickup systemen of verpakkingsmiddelen. Lees verder …

Prototyping kunststof

open

Vacuümvormen
Rapid prototyping
3D printdelen
Polyurethaan gieten
PU / RIM lagedruk gieten
Lamineer- / composietdelen
Freesdelen
Spuitgieten
Klein seriedelen

Ons ervaren team bestaat uit vakbekwame engineers die jouw wensen omzetten naar een vormbaar ontwerp. Hiervoor hebben we verschillende technieken in huis. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor een zo laag mogelijke investering. We ontwikkelen deze producten zelf in huis en worden in de werkplaats geproduceerd door ons vakkundig personeel die een up-to-date machinepark tot hun beschikking hebben. Deze protoproducten of 0-seriedelen hebben een hoge afwerkingsgraad.
Het assembleren en lakken van producten behoort ook tot de mogelijkheden.

Prototyping metaal

open

Dieptrekdelen
Persdelen
Kantdelen
Rapid prototyping
Freesdelen
Lassamenstellingen
Klein seriedelen

Het ontwerpen van de benodigde persgereedschappen gebeurd door vakbekwame engineers in eigen huis. We beschikken over 2 hydraulische dieptrekpersen met een maximale tafelafmeting van 2200 x 1700mm. Onze plaatwerkers, die de oude ambacht nog een warm hart toedragen, zijn in staat handmatige aanpassingen aan producten door te voeren. Actief meedenken met de opdrachtgever is één van onze troeven en is vanzelfsprekend. Het zit in ons DNA. We vinden het dan ook fijn dat we vanaf het beginstadium betrokken kunnen worden in een project om zodoende de opdrachtgever van advies te kunnen voorzien over de maaktechnieken die er zijn om een product te fabriceren.
Of het gaat over one off of een kleinserie, we denken graag met u mee. Lees verder …

Full size modellen

open

1:1 Mock-up
Blowup modellen
Zichtmodellen
Windtunnelmodellen

Door de inzet van alle disiplines die we in huis hebben zijn we in staat vele soorten zichtmodellen aan te bieden. Indien gewenst kunnen we deze 1:1 modellen verzorgen voor u vanaf design tot en met lakken in full color. Vele materialen staan tot onze beschikking. Mock-ups worden zo geconstrueerd dat opbouw bij u op locatie eenvoudig kan plaatsvinden. Ook werkende prototypes behoren tot de mogelijkheden. Lees verder …

Modelbouw

open

Schaalmodel
Designmodel
Prototypes
Mallen
Maquettes

In onze modelmakerij worden nog verschillende modellen, matrijzen, mallen en prototypes handmatig vervaardigd door onze vormenmakers.
Hiervoor is de kennis van het ambacht nog aanwezig. Het machinepark is up-to-date en waar nodig wordt er gebruik gemaakt van de freesmachines. Vooral de combinatie van oude met de nieuwe technieken wordt veelvuldig ingezet bij het maken van de vele prototypes.

Meetmallen

open

Meetmallen proto
Meetmallen serie
Scanmallen

Om de kwaliteit van uw producten te waarborgen is het raadzaam uw producten te blijven controleren. Dit kunt u doen met meetmallen. Door steeds het product eenduidig te kunnen plaatsen op een mal kunt u de meetgegevens repeteerbaar maken. Onze engineers ontwikkelen deze mallen in nauwe afstemming met u door ondermeer gebruik te maken van een Referentie Punten Systeem (RPS). Dit door ondermeer rekening te houden met de toegestane afwijkingen. Door gebruik te maken van meetklokken wordt het proces eenvoudiger.
Voor de scanmallen wordt alleen gebruik gemaakt van de RPS opnames. Ter bevordering van het scanproces kunnen deze mallen zwart gecoat worden. Lees verder …

Controlemallen serie

open

Met een controlemal kunt u direct aan de machine uw product controleren. Deze mal is een optimaal geconstrueerd middel om producten en samenstellingen met behulp van GO / NO GO indicaties te checken. Verder worden deze mallen geheel naar klantenspecificatie gebouwd. Door een MSA door te voeren wordt bewezen dat het controlemiddel voldoet aan het door uw voorop gestelde eisenpakket. Desgewenst uit te voeren met digitale meetklokken verbonden met een verwerkingprogramma. Lees verder …

End of line controlemallen

open

Deze mallen ontwikkelen en produceren wij in diverse uitvoeringen. Dit kan variëren van een eenvoudige manuele eindlijncontrole met kalibers tot een volledig geautomatiseerde mal die een 100% meting van een product uitvoert en eventueel het product voorziet van een barcode.
Deze controllemallen worden geheel naar klantspecificatie gebouwd. Lees verder …

Overige mallen

open

Lijmmallen
Lasmallen
Samenstellingsmallen
Opspanmallen

Onze engineers hebben een brede kennis als het gaat over diverse mallen. Bij lijmmallen bijvoorbeeld worden de delen ten opzichte van elkaar gepositioneerd om geen spreiding tijdens dit proces te hebben. Deze mallen worden steeds in goed overleg met de opdrachtgever geconstrueerd. Na goedkeur worden de mallen in de werkplaats gefreesd en gemonteerd. De eindcontrole vindt plaats in onze meetkamer door 3D meetmachines
de mallen kunnen worden gemaakt in kunststof maar ook in aluminium of staal. Lees verder …

Meten / Scannen

open

Tactiel meten
Scannen
Loonmetingen
Handmetingen
Meetrapporten

In onze geklimatiseerde meetruimte hebben we de beschikking over 2 tactiele CNC gestuurde meetmachines. Deze zijn uitgerust met een up to date zijnde software en kunnen we diverse formaten in- en uitlezen. De maximale afmeting is 3500 x 1300 x 1700mm.
Met onze 3D GOM Scanner kunnen we zelfs op locatie modellen, producten en/of gereedschappen controleren.

We zijn dan ook een servicepartner voor GOM in Nederland

De meetgegevens worden gecontroleerd ten opzichte van het originele 3D CAD model en we rapporteren door middel van een meetrapport aangepast aan uw wensen en desgewenst in een excelformaat. Deze kunnen gebruikt worden voor statisische procescontrole als MSA en PPAP

Desgewenst is het mogelijk door middel van reverse engineering de eventuele handmatige wijzigingen weer terug te brengen in het CAD-model. Hierdoor bestaat de mogelijkheid alles weer digitaal vast te leggen.

Frezen

open

Modellen
Gereedschappen en matrijzen
Cad/Cam Visi
Machines
Verificatiemodel
(Klein)serie delen
Prototypes

Met onze 5 moderne 4- en 5-assige freesmachines kunnen we diverse materialen bewerken. Het maximale bereik is 6000 x 3000 x 1500mm. Onze CNC frezers programmeren de programmas met VISI/CAM. Laminaatmallen voor eenmalig gebruik of voor een aluminium of stalen gereedschap voor persdelen behoren tot de mogelijkheden. Maar ook voor design- en conceptmodellen uit ureol of schuim kunnen onze machines worden ingezet. Door de inzet van gereedschapswisselaars kunnen we de doorlooptijden verkorten. Lees verder …

Projectmanagement

open

Informatiemanagement is de sleutel tot succesvolle samenwerking om een project gezamenlijk zo efficiënt mogelijk te realiseren. Met ervaringen uit het verleden hebben we in eigen beheer een projectmanagement systeem ontwikkeld. Ook bestaat de mogelijkheid dat u als klant beveiligd kan inloggen op dit systeem.

Bekijk onze projecten