Welkom bij Proven Concepts

Productontwikkeling & prototyping:
ideeën tot realiteit brengen,

dat is waar wij als team Proven Concepts de oorsprong hebben liggen en sterk in zijn, of het hierbij nu gaat om een cad model of een hout, aluminium, metaal of kunststof product of een complete mock-up.

Wij maken van ideeën een test -/ tastbaar product. 

One-stop-shop

Van A tot Z ….

Wij kunnen u een project als een compleet pakket aanbieden vanaf de allereerste concept ideeën, ontwikkeling op cad, prototype gereedschappen tot aan de uiteindelijke producten inclusief meetrapportages. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen slechts een gedeelte van dit proces door ons te laten uitvoeren.

Serie meet en controle mallen

Voor de kwaliteitsbewaking van serieproductie zijn wij in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde leverancier van controle en meetmallen.

Scannen

GOM Atos scanner

Digitaliseren middels scannen voor reverse engineering of om snel vorm afwijkingen te constateren / analyseren.

Maar ook voor product kwaliteitscontrole metingen.
Informeer naar de mogelijkheden!

trekhaak-kl

Frezen

Wij hebben de beschikking over 5 freesmachines met een maximaal freesbereik van 6 x 3 x 1.5 meter. Voor ons is geen werkstuk te groot!!!

Met deze machines frezen wij al onze eigen gereedschappen en controlemallen, maar ook producten en gereedschappen voor onze klanten.

CAD - Data exchange

Voor een beveiligde data uitwisseling beschikken wij over Odette OFTP2 software. Voor klanten zonder Odette software kunnen wij een SFTP server beschikbaar stellen tbv. een goede data uitwisseling. Voor onze CAD werkzaamheden maken wij gebruik van Catia software voorzien van diverse conversie modules.

Kleine aantallen serie producten

Ook kleine aantallen serie producten kunnen wij vanwege onze flexibele machine bezetting voor u verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Certificering

Vanzelfsprekend hebben wij een kwaliteitsmanagementsysteem dat aansluit bij internationale standaards, zoals ISO9001. Sinds oktober 2018 zijn wij gecertificeerd voor de ISO9001:2015 norm.

haak
Kwaliteit beleidsverklaring
haak
ISO9001-2015 Certificaat

Team Proven Concepts,

de ondersteunende factor voor uw projecten.

De Haak 4
5555 XK Valkenswaard
Postbus 787
5550 AT Valkenswaard
Nederland

T: +31 (0)40 2082888
F: +31 (0)40 2082889
E: info@provenconcepts.nl

BTW-nummer: NL810403717B01
Kamer van Koophandel:
Eindhoven 17142495